Leanity voor: · IT management, consultancy en development, · Lean Six Sigma Black Belt, · Innovatieve oplossingen

Leanity - Diensten

IT Management / Consultancy

Werkt uw IT afdeling niet optimaal?
Worstelt uw IT afdeling met vele stakeholders?
Heeft u een complex IT project dat geleid moet worden?


Op IT Management, Consultancy en Development gebied heb ik veel ervaring. Ik werk en spar graag met uw IT specialisten en steek hierbij ook enthousiast de handen uit de mouwen. Als IT Manager wil ik per se niet de welbekende abstracte tussenlaag vormen. Ik wil goed op de hoogte zijn van de operationele zaken binnen de IT afdeling maar ook van de strategische en tactische zaken op bestuursniveau. Alle IT specialisten zouden moeten doen waar zij het beste in zijn en alle activiteiten dienen waarde toe te voegen aan de dienstverlening richting de klant: Lean IT.

Op IT gebied kan ik u van dienst zijn als:

  • IT Manager (ai), om uw IT afdeling te organiseren;
  • Consultant voor het opzetten van uw IT architectuur, OTAP ontwikkelstraat, SOA's, BPM, en/of ITIL processen;
  • Coach, voor uw huidige IT manager of IT projectleider;
  • Project-/Programmaleider van zelfbouw-, nieuwbouw-, uitbesteed- en/of implementatietrajecten.

Bent u op zoek naar een IT Manager (ai) die bij u orde op zaken stelt? Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u mij altijd mailen of bellen.Lean Six Sigma Black Belt

U streeft naar Operational Excellence.
U wilt kosten terugdringen, wilt meer met minder of u wilt een groter marktaandeel?


Met de Lean Six Sigma (LSS) methode kunt u verbluffende resultaten behalen op effectiviteit en efficiency vlak! Deze data-driven proces verbeteringsmethode heeft zich reeds in vele sectoren bewezen. Ik kan uw medewerkers begeleiden in het opsporen van verspilling binnen uw processen en in het keer-op-keer evenaren van uw eigen best practice of zelfs beter! Vanwege mijn uitgebreide IT achtergrond ben ik zeer sterk in het opzetten van het meetsysteem en het analyseren van de output, om vervolgens Operational Management te versterken en Continuous Improvement te implementeren. De volwassenheid van uw organisatie zal zienderogend stijgen.

Een Lean Six Sigma project wordt met uw beste medewerkers doorlopen in een speciaal daartoe opgezet projectteam. Het project omvat een aantal fases (Define, Measure, Analyse, Improve, Control en Sustain). Tijdens het project zal er frequent contact zijn met het hoger management om de voortgang te bespreken.

Wij analyseren samen het proces in een assessment, waarna we op basis van ruwe data een inschatting kunnen geven van het verbeter-potentieel. Daarna bouwen we een meetsysteem dat volledig inzicht geeft in de prestaties van de proces-stappen. Op basis van de meetresultaten kunnen we met behulp van statistische tools de knelpunten en de verspilling inzichtelijk krijgen, waarmee we aan de slag gaan om het proces te verbeteren. De verbeteringen worden vervolgens geimplementeerd en geborgd.

Wilt u graag weten wat ik voor u kan betekenen op procesverbeteringsvlak? Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u mij altijd mailen of bellen.Innovatieve oplossingen

Bent u niet tevreden met de status quo?
Heeft u het gevoel dat er meer in zit maar u weet niet hoe?


Om dit te doorbreken is het vaak nodig om buiten de kaders te denken. Ik sta garant voor structuur en voor vindingrijke ideeën en ben goed op de hoogte van opkomende trends en innovaties op IT gebied. Ook zet ik graag mijn netwerk in om u verder te helpen, bijvoorbeeld op het gebied van artificial intelligence, virtuele medewerkers of off- en nearshore development.

Innovatie gaat over toepasbaarheid en relevantie, niet over nieuwigheid. Uw bedrijf hoeft niet voorop te lopen als het gaat om technische hoogstandjes maar kan mogelijk efficiency slagen behalen door nieuwe technieken in te zetten die zich reeds bewezen hebben bij de concurrentie of in andere sectoren. Denk bijvoorbeeld eens aan intelligente FAQ-modules op uw site of in uw app, een chatbot of web reputatie management.

Een mooi voorbeeld: virtuele medewerkers. Hiermee kunt u enorm op uw loonkosten besparen terwijl de continuiteit en kwaliteit omhoog gaat. Virtuele medewerkers kunnen ingezet worden op administratieve processen waarbij klantgegevens correct en foutloos verwerkt dienen te worden in een of meerdere backoffice applicaties.

Ik kan u helpen met mijn creativiteit om oplossingen te bedenken maar ook met het implementeren ervan. Bent u geïnteresseerd in een van de genoemde voorbeelden of wilt u zich laten inspireren? Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u mij altijd mailen of bellen.